M. GLVÁČ: Slovenskí vojaci sú výborne vycvičení pre nasadenie kdekoľvek na svete

21.06.2012 Bratislava

Bratislava 21. júna (TASR) - Minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) dnes navštívil vojakov 12. mechanizovaného práporu z Nitry vo výcvikovom priestore Lešť počas ich certifikačného cvičenia. "To, čo som tu dnes videl, ma iba utvrdilo v tom, že naši vojaci sú výborne vycvičení na to, aby efektívne pôsobili v rámci koaličných vojsk NATO kdekoľvek na svete," uviedol pri tejto príležitosti.

Podľa neho splnila nitrianska jednotka všetky náročné kritériá certifikácie podľa štandardov NATO a je nasaditeľná v rámci medzinárodného krízového manažmentu. "Kvalitne pripravený personál je to, čo môžeme hrdo deklarovať a som presvedčený, že postupne k ľudskému potenciálu budú v budúcnosti pribúdať aj moderné systémy, na ktoré žiaľ dnes ešte nemáme financie," poznamenal šéf silového rezortu. Už tento rok by chcel v spolupráci s náčelníkom generálneho štábu Petrom Vojtekom nájsť vnútorné finančné rezervy ministerstva, ktorých využitie by mali pocítiť vojaci už v tomto roku.

Úspešná certifikácia 12. mechanizovaného práporu potvrdila podľa hovorcu rezortu Milana Vangu pripravenosť tejto jednotky na jej začlenenie do Síl rýchlej reakcie NATO v roku 2013.
 

Vyberte región